Bırakın Gitsin Dertlerinizi

Profesör elinde dolu bir bardakla derse başlar. Herkesin görebileceği bir şekilde tutuyordu bardağı ve sordu:

"Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?"

"50gr... 100gr..." diye yanıtladı öğrenciler.

"Bardağı tartmadıkça ben de bilemem gerçeği " dedi profesör, ama benim sorum şu ki:

Bu bardağı bir kaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?

"Hiçbir şey..." diye yanıtladı öğrenciler.

"Tamam. Peki, 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?" diye sordu profesör bu kez.

"Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı geçirirsiniz ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız " diye karşılık verdi ve yorumlar yaptı öğrenciler.

"Çok iyi. Peki, tüm bunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu?"diye sordu profesör.

"Hayır! "diye söylendi herkes...

"Peki, o zaman kolumun ağrımasına neden olan şey neydi" diye sordu profesör.

Oradaki herkes problem çözer gibi düşünmeye başladılar.

"Acıdan ve ağrıdan kurtulmam için ne yapmam gerekir peki" diye sordu profesör.

"bardağı bırakın düşsün" diye karşılık verdi öğrenciler.

"Kesinlikle" dedi Profesör."Hayatın dertleri de böyledir onları kafanızda birkaç dakika tutarsınız hiçbir şey yokmuş gibi gelir; uzun zaman düşünürsünüz, başınız ağrımaya başlar; daha uzun düşünürsünüz ve hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz. Sizi bitirmeye başlar."

Hayatınızdaki problemleri düşünmek önemlidir, fakat daha önemlisi gün bitmeden, uyumadan önce "bardak gibi" yere bırakmaktır.

Bu şekilde strese girmez ve her gün taze bir beyinle güne uyanır, hayata başlarsınız ve yolunuza çıkan her sorunu çözebilecek güçte olursunuz!

Biz de bu gün bunu yapalım arkadaşlar

Yayın: 19.02.2018 - Güncelleme: 19.02.2018 13:37 - Görüntülenme: 277