T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Derekarabağ İlkokulu

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu

 

“Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu”nun tedavisi çok büyük önem taşıyor. Çünkü sık görüldüğü ve tedavi edilmediği takdirde yaşam boyu kalıcı hastalıklara yol açabiliyor.

 

Tedavi edilmeyen çocuklarda ergenlik döneminde davranış bozukluğu oluşması diğer çocuklara göre daha sık rastlanıyor. Davranış bozukluğu; saldırganlık, yalan söyleme, başkalarına bilerek zarar verme, öfkesini kontrol edememe, okuldan kaçma, hırsızlık yapma gibi bulgular gösterir.

 

Davranış bozukluğu olduğu zaman sigara kullanımı, madde kullanımı riski iki kez daha artıyor. Davranış bozukluğu gençlerin okuldan uzaklaşmaları, yasal sorunlar nedeni ile başlarının derde girmesi gibi sonuçlara neden olabiliyor.

 

 

Erişkin dönemde aşırı hareketlilik azaldığı için insanlar sorunların bittiğini düşünebilmektedir. Oysa eşyalarını sık unutmak, zamanı planlayamamak gibi günlük yaşamı etkileyen sorunların yanı sıra başka sorunlar da devam eder. İş yerinde sorunlar ve benlik saygısında azalma, bunların arasındadır. Tüm bunlar yaşamınızı güçleştirir, bu sebeple bu hastalığın tanısı zamanında konmalı ve tedavi sürecine başlanmalıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2018 - Güncelleme: 14.02.2018 13:17 - Görüntülenme: 246
  Beğen | 4  kişi beğendi