T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Derekarabağ İlkokulu

GAFFAR OKKAN

GAFFAR OKKAN

 

Şehit edilmiş bir emniyet müdürümüz olan Gaffar Okkan, başarılı bir polisti. Gittiği her yerde adından söz ettirmişti. Özellikle de son görev yeri olan Diyarbakır´da.

 

Gaffar Okkan´ın Diyarbakır´a tayini çıktığında bölge, PKK ve Hizbullah terörüyle kaynıyordu. Böylesi bir dönemde bölgeye geldi ve terör örgütlerine karşı büyük mücadeleler verdi; özellikle de Hizbullah´a karşı. Hizbullah´ın birçok hücre evine ve silah deposuna baskın düzenletti. Bu baskınlar sonucu örgütün çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı. Gaffar Okkan; iki otomobil aldı ve ikişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ediyor, diğeri yürümekte zorlanan yaşlılara yardım ediyordu. Havaalanına tekerlekli sandalye aldırdı. Gaffar Okkan’ın ilklerinden biri de şehrin kritik noktalarına kurdurduğu kameralardı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekranda sokakları gözlerdi.

 

Gaffar Okkan´ın bu başarısı bazılarını rahatsız etmişti. 2001 yılında kimliği belirsiz kişilerce korumalarıyla beraber pusuya düşürülmüş ve şehit edilmiştir. Diyarbakır halkı tarafından çocuklarına ismi konulacak ve evlerine resmi asılacak kadar sevilen ve Diyarbakır halkının kalbini fetheden Emniyet müdürümüz Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2018 - Güncelleme: 27.03.2018 09:38 - Görüntülenme: 178
  Beğen | 1  kişi beğendi