T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Derekarabağ İlkokulu

HZ. EBUBEKİR (R.A.)

HZ. EBUBEKİR (R.A.)

 

Hz. Ebubekir, 571 yılında doğdu. Ebubekir Es-Sıddık olarak anılır. Hz. Hatice’den sonra Peygamberimize ilk iman eden odur. Müslüman olan ilk erkektir. Hicrette Peygamberimize arkadaşlık edip Peygamberimizle 3 gün Sevr mağarasında kalmıştır.

 

İslâm´dan önce de saygın, dürüst, kişilikli, putlara tapmayan ve evinde put bulundurmayan Hz. Ebubekir, ölümüne kadar Hz. Peygamber’den hiç ayrılmamıştır. Kumaş ve elbise ticaretiyle meşgul olurdu. Sermayesi kırk bin dirhemdi ki, bunun büyük bir kısmını İslâm için harcamış, kendisi sade bir şekilde yaşamıştır. Güzel hasletlerle tanınmış ve iffetiyle şöhret bulmuştur. Müşriklerin işkencelerine maruz kalan güçsüzleri, köleleri korudu. Servetini eziyet edilen köleleri satın alıp azat etmekte kullandı.

 

Hz. Ebubekir, iki yıl üç ay kadar halifelik yapmasına rağmen İslâm devleti büyük bir gelişme göstermiştir. Kur’ân ayetlerinin toplanmasını sağlamıştır. İran ve Filistin onun zamanında fetih olunmuştur. Bütün malını mülkünü İslâm için harcamış, vefat ederken vasiyetinde, halifeliği müddetince aldığı maaşların, topraklarının satılarak iade edilmesini istemiştir. Hz. Ebubekir, yakalandığı hastalığın ortaya çıkmasıyla 63 yaşında iken vefat etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2018 - Güncelleme: 15.03.2018 14:46 - Görüntülenme: 247
  Beğen | 1  kişi beğendi