T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Derekarabağ İlkokulu

HZ. MUHAMMED (S.A.S.)

HZ. MUHAMMED (S.A.S.)

 

Sevgili Peygamberimiz 20 Nisan 571 Pazartesi günü Mekke’de doğdu. Babası Abdullah, annesi Âmine’dir. 4 yaşına kadar sütannesinin yanında, bundan sonra 2 yıl da annesinin yanında kaldı. 6 yaşında iken annesi vefat etti. 8 yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib’in yanında kaldı. O da ölünce, amcası Ebu Talib’in evine taşındı. 13 yaşından itibaren amcaları ile birlikte ticarete atıldı. Uzun süre bu işle meşgul oldu ve bu alanda doğrulukla, dürüstlükle tanındı. 25 yaşına geldiğinde Hz. Hatice ile evlendi. Hz. Hatice’nin evlenmeye karar verişinde Sevgili Peygamberimizin “el-Emin yani güvenilir, dürüst” olarak tanınması birinci derecede rol oynamıştı.

 

Peygamber Efendimiz 40 yaşlarına yaklaştığında kendisinde yaratılışın ve evrenin inceliklerini düşünmek arzusu uyandı. Bu münasebetle belli sürelerde Nur dağındaki Hira mağarasında kalmaya başladı. Nihayet 40 yaşında iken 610 Ramazan ayında bir gün Cebrail Aleyhisselam geldi ve vahiy süreci başlamış oldu. İlk vahiy edilen ayetler, “Yaratan Rabb’inin adıyla oku!” diye başlıyordu. Böylece Yüce Allah tarafından Peygamberlikle görevlendirilmiş oldu.

 

İslamiyet’i sabırla, azimle, cesaretle, insanlara ulaştıran Sevgili Peygamberimiz, 8 Haziran 632 Pazartesi günü hayata gözlerini yumdu, Allah’ın rahmetine kavuştu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2018 - Güncelleme: 15.03.2018 14:45 - Görüntülenme: 499
  Beğen | 1  kişi beğendi